8 decembrie 2016

GREŞEALA FĂCUTĂ ÎN LUNA AUGUST 2016 PRIVIND SCĂDEREA SALARIILOR SECRETARILOR ŞI CONTABILILOR A FOST REPARATĂ!!!

          În şedinţa de astăzi, 8 decembrie 2016, Guvernul României a modificat H.G. 582/2016 astfel: “Personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat care în urma aplicării prevederilor din Anexa a) din H.G. 582/2016, a trecut de pe funcţiile de contabil şef sau de secretar şef pe funcţiile de execuţie, beneficiază de drepturile salariale avute la funcţiile de conducere la data de 31.07.2016 în măsura în care acestea sunt mai favorabile”.
Deznodământul fericit se datorează acţiunilor întreprinse de către FSLI!!! Menţionăm protestele din septembrie, octombrie şi noiembrie, memoriile adresate către Ministerul Educaţiei şi Guvernul României, întâlnirile şi expunerile la Ministerul Educaţiei din luna octombrie 2016, acţiunile în instanţă introduse.
În toată această perioadă, Biroul Operativ al SLI VRANCEA, afiliat la FSLI,  a considerat că  nu este corect ca un salariu să fie diminuat, nici măcar pe considerente bazate subiectiv pe numărul de elevi sau numărul de clase.
Apreciem de asemenea, că ar trebui să nu acceptăm ca salariile unor categorii de personal să scadă!
Lipsa solidarităţii şi a unității aduc mari deservicii mişcării sindicale și implicit pierderea de drepturi și beneficii!!!

Biroul Operativ al SLI VRANCEA
Președinte, Constantin IONESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu